کلزا
گیاه کلزا (Brassica napus l.) از مهمترین گیاهان خانواده کروسیفرا و سومین گیاه روغنی مهم دنیا بوده که در چند سال اخیر بهعنوان یک گیاه مناسب برای کشت در شرایط آب و هوایی کشور مورد توجه قرار گرفته است. مراحل رشد و نمو کلزا بدین ترتیب است: جوانه زنی (و سبز شدن)، تولید برگ و ساقه رفتن، نمو جوانه گل، گلدهی، نمو غلاف و نمو بذر. تحقیقات و بررسیها نشان دادهاست که استفاده از لارما ۲۲۲ canسبب افزایش سرعت جوانهزنی و افزایش مقاومت گیاه در مراحل اولیهی رشدی شدهاست و در مرحلهی حساس بعدی که تشکیل غلافاست سبب افزایش تعداد غلافها و افزایش تعداد دانه در نهایت افزایش تناز شدهاست. از جهت دیگر دانه کلزا حاوی بیش از ۴۰ درصد روغن و کنجاله آن نیز سرشار از پروتئین است. نیتروژن یکی از عناصر پر نیاز و مهم برای رشد گیاهان همچنین کلزا بوده و مهمترین عامل محدودکننده تولید محصولات کشاورزی در جهان است. اما کاربرد کودهای نیتروژنی درصد روغن دانه را کاهش داده ولی درصد پروتئین را افزایش میدهد. این در حالیست که بیش از ۷۱ درصد حجمی جو زمین را نیتروژن مولکولی تشکیل میدهد که به این شکل برای گیاهان قابل جذب نمیباشد. فراهم سازی شرایط لازم برای استفاده بیشتر از فرایندهای طبیعی مانند تثبیت بیولوژیکی نیتروژن جوی یکی از راهکارهای تولید بهینهی این محصول و مهمتر از آن حفظ سلامت محیط است که این امر با استفاده از کودهای زیستی لارما میسر میشود. طبق گزارشات، تمامی شاخصهای رشدی در نظر گرفته شده با مصرف این کود بیولوژیک نسبت به شاهد افزایش داشتهاست.
بنابراین، با توجه به ملاحظات زیست محیطی، اقتصادی و دستیابی به سطوح بالای محتوای عناصر پرمصرف، این تیمار کودی قابل توصیه میباشد.
شیوهی استفاده

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
مقایسهی شاخصهای رشدی کلزا در تیمار و شاهد



بدون دیدگاه